SESF startsida

Världsmästare i DOTA2!

Sverige är världsmästare i DOTA2 efter att ha slagit Thailand i finalen.

VM 2019 arrangerades i Seoul, Sydkorea. SESF var på plats för att tävla om medaljerna i DOTA2, Tekken 7 och Pro Evolution Soccer 2020.

Tävlingarna har tyvärr kantats av tekniska problem som i sin tur lett till försenade matcher och omlagda scheman, men spelarna har agerat otroligt professionellt och tålmodigt och dessutom presterat på toppnivå!

Tekken 7

Adam "Adam0" Ayachi lottades i samma grupp som Portugal, Saudiarabien och Nya Zeeland. Slutresultatet blev seger mot Nya Zeeland och förlust mot Portugal Suadiarabien. Detta räckte tyvärr inte för avancemang till slutspelet.

Pro Evolution Soccer 2020

Samir Ben "Sam" Sassi lottades i samma grupp som Vietnam, Slovakien och Österrike. Vinst mot Slovaken och Österrike samt en oavgjord match mote Vietnam gjorde att Sam gick vidare som grupptvåa. I åttondelsfinalen ställdes Sam mot Polen. Den tredje och avgörande matchen gick till förlängning där Sam först gjorde mål men sedan släppte in ett i slutsekunderna. Matchen avgjordes på straffar och Polen gick till slut vidare.

DOTA 2

Det svenska laget i DOTA2 består av Gustav "s4" Magnusson, Jerry "EGM" Lundkvist, Andreas "Xibbe" Ragnemalm, Charlie "CharlieDota" Arat och Rasmus "Chessie" Blomdin. DOTA 2 hade ett gruppspel i swissformat där Sverige lottades mot Tunisien. Seger mot Tunisien följdes av en förlust mot Filipinerna och sedan segrar mot Georgien, Slovakien och Serbien.

Sverige var då klart för semifinal där Filipinerna väntade. Efter att ha förlorat mot Filipinerna i gruppspelet vann Sverige här matchen med 2-1.

Finalen spelades sedan mot Thailand. Ett otroligt starkt spel gjorde att det svenska laget kunde ta hem guldet med tydliga 2-0.

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ESEN eSportsABFCrown Law