Telia sponsrar landslaget

Telia återvänder till e-sporten och går in som officiell partner till svenska landslaget!

I våras meddelade vi att Svenska Spel gick in som huvudsponsor till SESF och landslaget. Idag kan vi meddela att Telia följer efter och blir officiell partner till landslaget. Redan i början av 2000-talet lades den digitala utvecklingen grunden för en snabb etablering av den svenska e-sporten. Telia var tidigt med och kopplade upp både e-sport och spelupplevelser i världsklass.

- Det känns naturligt för oss som ledande aktör inom digitaliseringen att vara en del av e-sportens utveckling. Att sponsra det svenska landslaget i e-sport känns också lite extra härligt efter den här sommaren och de svenska VM-framgångarna. Nu fortsätter e-sport att växa och det gör även spelarnas behov, något som är relevant för oss i utvecklingen av nya tjänster och produkter. Att stötta landslaget och VM-kvalen känns därför som ett bra första steg, säger Anders Tillander, chef för Telias konsumentaffär.

– Vi i SESF är väldigt glada och stolta över att få med Telia som officiell partner till vårt VM-kval och vårt landslag. Telia har under många år levererat tjänster och produkter som använts av e-sportare i hela landet. Telia är helt enkelt en av grundstenarna i svensk e-sport. Att de nu stöttar landslaget känns därför helt magiskt, säger Magnus Jonsson, Svenska E-sportföreningen (SESF).

Avtalet går genom vår samarbetspartner ESEN som arrangerar de svenska landslagsuttagningarna.

– ESEN arbetar målmedvetet för att etablera e-sporten som en erkänd sport och för att bygga upp strukturer så att fler spelare ges möjlighet att tävla i den sport de brinner för. Vi har som vision att få till ett OS, VM, EM och SM för e-sporten - och genom samarbetet med Telia, som lagt grunden för Sveriges digitala infrastruktur, tar vi ett stort steg i rätt riktning, säger Joakim Stenberg VD, ESEN Esports AB.

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ABFCrown Law