SESF startsida

Nu fortsätter vi satsa på våra gymnasieungdomar

En ny e-sportturnering för Sveriges alla gymnasieelever!

Svenska Skolcupen i e-sport blir nu vårt andra gemensamma projektet som vi lanserar tillsammans, säger Magnus Jonsson, Ordförande SESF.

E-sportförbundet SESF & Handbollslandslaget lanserar därmed nu den Svenska Skolcupen i samarbete med Vetenskapsfestivalen! En prispott på 35 000 kr ska göras upp om i spelen Counter-Strike, League of Legends & Rocket League. Onlinekvalet med start 27:e mars. Finalspel sker den 17-18 april på Vetenskapsfestivalen. Slutspelet streamas på Twitch.

Det är jättekul att Vetenskapsfestivalen också vill jobba med e-sport! Vi i SESF inledde 2020 en tydligare satsning på e-sport i skolan och vi är väldigt glada att vi nu kan ta nästa steg genom detta samarbete, säger Magnus Jonsson, Ordförande SESF.

I år har Vetenskapsfestivalen temat Level Up. Vi ser att e-sport redan idag är en naturlig del av skola och forskning med program på gymnasienivå och utbildningar på högskolenivå. Utöver själva cupen genomför vi en rad programpunkter kopplat till e-sport där vi presenterar aktuell forskning, tittar på fördomar och sticker hål på myter, säger Jennie Turner, verksamhetsledare Vetenskapsfestivalen.

Läs mer om cupen här: Publiclir

För mer detaljer om samarbetet, Vetenskapsfestivalen och turneringen, ta del av hela pressmeddelandet här: Pressrelease.

Se video här

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ESEN eSportsAutoexpertenABFCrown Law