SESF tecknar flerårigt avtal med ESEN eSports

SESF har tecknat ett flerårsavtal med sändningsbolaget ESEN eSports.

ESEN eSports, Sveriges första renodlade publika e-sportbolag, meddelar idag att de tecknat ett flerårsavtal med Svenska E-sportföreningen, SESF. Konkret innebär samarbetet att ESEN eSports åtar sig att ta en övergripande roll som genomförare, säljare, arrangör, producent och sändningsstudio för samtliga gemensamma arrangemang med SESF.

– Våra ambitioner tillsammans med SESF är mycket höga och gemensamt kommer vi satsa på att göra e-sporten mer publik och inkluderande, inte bara i Sverige utan hela Norden. Att SESF är Sveriges medlem i det internationella e-sportförbundet innebär också att vi kan jobba för att ta VM i e-sport till Sverige, vilket vore en dröm för alla inblandade, säger Joakim Stenberg, vd ESEN eSports.

Den statliga storsponsorn Svenska spel tecknade nyligen ett treårigt avtal till att bli huvudsponsor till SESF, vilket innebär att Svenska E-sportföreningen nu både har erkännandet och de resurser som krävs för att göra en riktig satsning på publik e-sport i Sverige.  

– Som förbund är SESF:s uppdrag att bygga svensk e-sport. I byggandet ingår att lyfta spelare på både elit- och gräsrotsnivå. Tack vare sin tekniska plattform och gedigna erfarenhet av att arrangera och producera e-sportsturneringar är ESEN eSports en given partner i byggandet av den folkrörelse som e-sporten idag är, säger Magnus Jonsson på SESF.

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ABFCrown Law