Rapport från VM 2017

Sverige representerades i alla grenar. Med en fjärdeplats i CS:GO slutade Sverige på en total 10:e plats.

Efter en lång resa från Arlanda via Istanbul och Seoul anlände landslaget till Busan. Den elva man starka landslagstruppen ställde upp i Counter-strike: Global Offensive, League of Legends och Tekken 7.

Counter-strike: Global Offensive

Sverige hamnade i grupp D, tillsammans med Kina, Italien och Taipei.

Dag ett spelades två matcher som slutade med förlust mot Kina och sedan vinst mot Italien. Efter vinst dag två mot Taipei var laget klart för slutspel som grupptvåa.

Den tredje dagen ställdes Sverige mot favorittippade Finland som vann förra årets VM. En tuff första karta slutade med seger som sedan följdes upp med en tydligare seger i andra kartan. Seger och semifinal senare samma dag väntar!

I semifinalen blev det tyvärr för tufft för laget som förlorade med 2-1 mot ett starkt Rumänien. Ryssland slog ut Sydkorea med samma siffror vilket ledde till att Sverige ställdes mot Sydkorea i bronsmatchen nästa dag.

Dag fyra och bronsfinal: En match som inleddes med att lagen tog varsin karta och en avgörande sista karta skulle avgöra vilka som fick åka hem med bronsmedaljen. Tyvärr räckte inte Sverige till den här dagen och laget åkte hem med en hedrande fjärde plats.

Ryssland slog sedan Rumänien i finalen, också den vanns med 2-1. Det var alltså riktigt jämt i toppen!

League of Legends

Sverige hamnade här i samma grupp som Holland, Rumänien, Serbien och Thailand.

Laget inledde starkt första dagen med en seger mot Thailand. Detta följdes tyvärr upp med en förlust mot Serbien.

Dag två krävdes två segrar för att nå slutspel och laget levererade! Två raka segrar betydde en andra plats i gruppen och kvartsfinal nästa dag.

Sverige fick här en tuff motståndare: Kina. En moståndare som visade sig för tuff för svenskarna. Förlust i kvartsfinalen och årets äventyr i League of Legends var över.

Kina slutade på tredje plats och Sydkorea slog Serbien i finalen.

Tekken 7

I Tekken representerades Sverige av Adam Ayachi som ställdes mot Sydkorea, Australien, Thailand, Finland och Filipinerna.

Hela gruppspelet genomfördes dag ett. Adam lyckades tyvärr bara vinna två matcher och missade slutspel precis. Adam hade samma antal vinster som den finske spelaren men hamnade efter då Adam förlorade mot den finske motståndaren slog Adam i deras interna match.

Det ska dock nämnas att Adam slog spelarna från Filipinerna och Thailand, de spelare som sedan möttes i finalen.

Filipinerna tog hem slutsegern, före Thailand och Schweiz.

Huvudsponsor

Svenska Spel

Officiella Partners

ABFCrown Law